Amis föreläsningar

Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap. Hon är en underhållande utbildare som lyfter och inspirerar sin publik. Hennes energi smittar av sig till dem hon möter som därmed får ut maximalt av föreläsningen – vilket i sin tur skapar resultat.

Ami ger skräddarsydda föreläsningar inom alla sina kompetensområden: kommunikation, ledarskap, förändringsarbete, personligheter, arbetsglädje, coaching och feedback.

Ami arbetar med interaktivitet under sina föreläsningar och kan konsten att skapa kommunikation och energi i både små och stora grupper. Hon fångar sin publik som får uppleva glädjen i att våga mötas och utvecklas.

Med stort intresse sätter hon sig alltid väl in i dina förutsättningar för att förstå och anpassa föreläsningen efter medarbetarnas vardag och organisationens utmaningar, mål och behov

 

Förändringsledning – hur skapas nya, varaktiga beteenden?

En intressant föreläsning om beteendeförändringar på individ- och gruppnivå

När du vill skapa förändringar som är varaktiga och faktiskt fungerar behöver du veta hur människor reagerar på något nytt och okänt. Grunder i förändringsteorier på individ- och gruppnivå presenteras och gestaltas på ett lättsamt och tillgängligt sätt. Exempel, övningar och handfasta tips ger insikter och verktyg att ta med hem.

 

Övertygande kommunikation – det är inte tanken som räknas

En inspirerande föreläsning med många användbara verktyg

Bli medveten om hur svårt det är att påverka människors beteenden och hur avgörande en medveten och övertygande kommunikation är i dessa sammanhang. Bra idéer och kunskap behöver paketeras på ett tydligt sätt. Här får du många aha-upplevelser, skratt och inspiration men också konkreta tips, råd och verktyg.

 

Övertyga istället för att övertala – retorikens grunder

En lustfylld föreläsning om hur du strukturerar ett budskap som når fram

När du vill driva igenom en idé och vill påverka din omgivning är en medveten och viljestyrd retorik ditt viktigaste redskap. Lär dig övertyga istället för att övertala genom att alltid utgå ifrån den du har framför dig – din chef, din kund, ditt barn eller vem det nu må vara. Lär dig att argumentera för din ståndpunkt, vara tydlig, skapa känslor och göra avtryck. Ta del av en retorisk disposition som hjälper dig att bli tydligare och ökar dina möjligheter att få din vilja igenom. Du lär dig vikten av ditt kroppsspråk för att få fram ditt budskap och för att skapa förtroende för dig som person.

 

Kul på jobbet – hur och varför?

En upplyftande och rolig föreläsning om humor, relation och kommunikation

Forskning visar att stressen minskar om du har kul på jobbet, att du presterar bättre om du är glad och att du får fler att lyssna och komma ihåg det du säger om du är en rolig talare. Ami ger dig nycklarna, verktygen och tipsen för att du ska kunna omsätta detta i praktiken så att du kan känna mer kraft och energi på jobbet. Interaktivitet och diskussionsfrågor gör föreläsningen levande och anpassad till din vardag.

 

Jämställdhet på arbetsplatsen – Det är inte tanken som räknas

En engagerande föreläsning om jämställdhetens vinster och hur du når dem

Jämställda arbetsplatser skapar större arbetsglädje och ger bättre resultat. Men hur når vi dit? Och vad är vårt ansvar som arbetsgivare, chefer eller kollegor? Med stort engagemang, djup kunskap och mycket skratt får Ami dig att öppna ögonen – både för hur verkligheten ser ut men också för hur du kan förändra den.

”Det var så bra. Precis som vi ville ha det. Konkret, faktabaserat, roligt och mycket interaktivitet.”

Anna Ottoson, HR, Energimyndigheten